Εργαστήρι φωνητικής με την Γκέλυ Φλουρή
κάθε Σάββατο 13:00-15:00
Η φωνητική και το τραγούδι είναι μια ψυχοσωματική λειτουργία που συμμετέχουν τόσο το μυοσκελετικό μας σύστημα όσο και η ψυχή μας. Ο καθένας από εμάς έχει έναν μοναδικό ήχο που καλούμαστε να ανακαλύψουμε και να καλλιεργήσουμε ώστε να νιώσουμε ότι έχουμε έλεγχο, σιγουριά και γνώση της ίδιας μας της φωνής.
Η Γκέλυ Φλουρή εγκαινιάζει το εργαστήρι φωνητικής της Καταπactής! Βασιζόμενη στην πολυετή εμπειρία της ως τραγουδίστρια αλλά και ως δασκάλα φωνητικής, αναλαμβάνει να καθοδηγήσει τους μαθητές έτσι ώστε να κατακτήσουν την τεχνική που χρειάζεται για να τραγουδήσουν!
Στο τέλος της χρονιάς οι μαθητές παρουσιάζουν τη δουλειά τους συμμετέχοντας σε μια μουσική παράσταση με την επιμέλεια της Καταπactής!
Μαθαίνουν
Να χρησιμοποιούν τα εκφραστικά τους μέσα. Τη φωνή, το σώμα και την ψυχή τους.
Να συνδυάζουν την τεχνική με την ερμηνεία. Τη γνώση με την αυτογνωσία.
Να τραγουδάνε, να μιλούν και να αρθρώνουν σωστά χωρίς κούραση και χωρίς πίεση στον λαιμό.
Nα έχουν στόχο και πίστη στον εαυτό τους γιατί μην ξεχνάμε ότι η φωνή είναι η ίδια μας η έκφραση και το τραγούδι είναι αναπόφευκτα μία ψυχοσωματική λειτουργία.
Δουλεύουν
την φωνητική τους έκταση και βρίσκουν τα δυνατά τους σημεία ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλες τις απαιτήσεις που έχει μία παράσταση θεατρική ή μουσική.
Ο στόχος των μαθημάτων είναι οι μαθητές να έχουν απόλυτη ελευθερία μέσα από τον συνειδητό έλεγχο.
Το μάθημα χωρίζεται σε τρία μέρη που αναπτύσσονται.
Στο πρώτο μέρος οι συμμετέχοντες μαθαίνουν το σώμα τους και πως να το χρησιμοποιούν (στήριξη φωνής, αναπνοή κλπ).
Στο δεύτερο μπαίνουν σε ασκήσεις φωνητικής.
Στο τρίτο μαθαίνουν τα τραγούδια τους εφαρμόζοντας στην πράξη όλα όσα έμαθαν, αφού πρώτα κάνουν ανάλυση στίχου, ερμηνεία και σκηνική παρουσία.
Στο τέλος του κύκλου
οι μαθητές θα έχουν τη γνώση και την ικανότητα να σταθούν μπροστά σε κοινό. Να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να τραγουδήσουν με σωστή τεχνική, με έκφραση και ερμηνεία.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: 7/10/2023 – 25/5/2023
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Κάθε Σάββατο 13:00-15:00
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Εργαστήρι θεάτρου Καταπactή (Κορομηλά 19 – Νέος Κόσμος)
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΚΕΛΥΣ ΦΛΟΥΡΗ
Είναι πτυχιούχος Εθνικού Ωδείου, του τμήματος Σύγχρονου Τραγουδιού, τάξης Άννας Διαμαντοπούλου και από το 2006 διδάσκει σύγχρονη φωνητική και σε συνεργασία με το Εθνικό Ωδείο .
Έχει φοιτήσει στο τμήμα Υποκριτικής στο Θέατρο των Αλλαγών, με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο και έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός στις παραστάσεις: “Μονόπρακτα Tennesse Williams”, 2009, σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος. “Η πιο δυνατή”, 2010, Θέατρο Συν+κάτι, σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος. “Σομόν Σατέν”, 2011, Θεατρική ομάδα Almas, σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος.
Έχει συνεργαστεί επί σκηνής και δισκογραφικά με τους: Χάρις Αλεξίου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, Γιάννη Σπανό, Βαγγέλη Βέκιο καθώς και με τα μουσικά συγκροτήματα Dr. Vodkatini, Ελυτρον κ.α Έχει συνεργαστεί καλλιτεχνικά με διάφορες μουσικές σκηνές: Σταυρός του Νότου, Κύτταρο, Half Note, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Κοο Κοο, Οkio, Enzo, , Liber Animus, Amadeus, holywood stage κ.α.
Έχει επίσης συνεργαστεί στη δημιουργία διαφημιστικών σποτ και την μεταγλώττιση κινουμένων σχεδίων, των εταιρειών Power Music, AudioVisual και Playmobil.
Είναι πτυχιούχος Ηχοληψίας των Ι.Ε.Κ. Ακμή και έχει εργαστεί ως ηχολήπτρια σε ραδιοφωνικους σταθμούς και studios.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού musical με καθηγήτρια την Εβελίνα Παπούλια, σύγχρονου χορού-musical στην σχολή χορού Stardance.
Φοίτησε στο τμήμα μουσικοθεραπείας στο ωδείο Όπερα και τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με την ηχοθεραπεία και την ψυχοσωματική εναρμόνιση μέσω της φωνής.Έχει ολοκληρώσει τον κύκλο σεμιναρίων του πρωτοποριακού συστήματος IMUSE(interactive multisensory environment ) με τον καθηγητή και δημιουργό του Phil Ellis.
Έχει πιστοποίηση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων φωνοθεραπείας Integrated Voice Therapy.
Έχει δουλέψει με ομάδα Α.Μ.Ε.Α στο σωματείο Αλκυόνη και στο δήμο Αθηναίων .Κάνει προσωπικές ή και ατομικές συνεδρίες ηχοθεραπείας και φωνητικής εναρμόνισης.
Επίσης συνεργάζεται με τον πολιτιστικό οργανισμό LIMINAL διδάσκοντας φωνητική και ορθοφωνία σε μικτές θεατρικές ομάδες.
Τα τελευταία χρόνια είναι μέλος της διεπιστημονικής ομάδας VoiceMentoring που ασχολείται ολισθικά με την φωνή συνδυάζοντας επιστήμη και τέχνη.
Pingback: Επινοώντος τον Σαίξπηρ – case study: “Othello” - Καταπactη
Pingback: Υποκριτική από την αρχή – με τον Αλέξανδρο Καλπακίδη - Καταπactη