Οι συγγραφείς συναντήθηκαν με το κοινό τους και τα βιβλία βρήκαν τον προορισμό τους!

⊃ Καταπactή team

Το Σάββατο 4 Ιουνίου

ήταν μια ιδιαίτερη ημέρα για όλους εμάς στην Καταπactή. Είχαμε τη μεγάλη χαρά να παρουσιάσουμε επίσημα στο κοινό, το πρώτο μας λογοτεχνικό βιβλίο που γράφτηκε αποκλειστικά από μαθητές μας κατά τη διάρκεια των μαθημάτων βιωματικής γραφής που διδάσκει η Ειρήνη Δερμιτζάκη! Οι νέοι συγγραφείς έζησαν τη μοναδική εμπειρία να παρουσιάσουν την πρώτη τους δουλειά απευθείας στο κοινό, να ανταλλάξουν μαζί τους απόψεις και να συνειδητοποιήσουν πως μπορεί να προσλαμβάνονται τα συγγραφικά τους πονήματα!

Την παρουσίαση φιλοξένησε το “γογό – tasty bar”

στην πλατεία Χριστιανουπόλεως στον Νέο Κόσμο, πολύ κοντά στην Καταπactή. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη! Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Σωτήρη Δούβρη, ιδρυτή και εμπνευστή της Καταπactής  και συνεχίστηκε με την Ειρήνη Δερμιτζάκη, συγγραφέα και διδάσκουσα του εργαστηρίου βιωματικής γραφής από το οποίο προέκυψαν τα κείμενα που συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο που επιμελήθηκαν οι εκδόσεις “Εύμαρος”

Μετά τις ομιλίες

ξεκίνησε το καλλιτεχνικό μέρος της παρουσίασης. Οι μαθητές υποκριτικής της Καταπactής, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σωτήρη Δούβρη, παρουσίασαν δραματοποιημένες εκδοχές δύο εκ των διηγημάτων που περιλαμβάνονται στο βιβλίο.

Penny Tsinias – Γιώτα Σταυράκου

Κωνσταντίνα Καλαμίτση – Δημήτρης Σταβλάς

Στη συνέχεια ακούσαμε δυο λόγια από τους παρευρισκόμενους συγγραφείς μας.

Ο καθένας μίλησε για την εμπειρία των διαδικτυακών μαθημάτων μέσα στην περίοδο της καραντίνας, για το πως μια τέτοια ενασχόληση ήταν το καλύτερο αντίδοτο μέσα στον ζώφο των ημερών αλλά και ευκαιρία κοινωνικοποίησης που την είχαμε ανάγκη. Επίσης, κάποιοι αποκάλυψαν λίγες λεπτομέρειες για το προσωπικό τους βίωμα πάνω στο οποίο βασίστηκαν για να συγγράψουν το διήγημά τους, κάνοντας κι εμάς να ξαναδιαβάσουμε το βιβλίο με άλλο ενδιαφέρον πια.

Ανάμεσα από τις ομιλίες παρακολουθήσαμε σε βίντεο αποσπάσματα

από τη δραματοποιημένη εκδοχή κάποιων ακόμα διηγημάτων, από την παρουσίαση που είχε γίνει στο κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Καταπactής, αλλά και video art κάποιων ακόμα αποσπασμάτων που επιμελήθηκε η Ειρήνη Δερμιτζάκη. Μετά το τέλος της εκδήλωσης οι θεατές παρέμειναν στον χώρο για να αγοράσουν τα αντίτυπά τους, να συνομιλήσουν με τους συγγραφείς και να ανταλλάξουν απόψεις.

Δυστυχώς κάποιοι από τους συγγραφείς που δεν κατάφεραν να παραβρεθούν, παρακολούθησαν μέρος της εκδήλωσης διαδικτυακά μέσω live streaming.

Οι συγγραφείς που μοιράστηκαν το βήμα με την Ειρήνη Δερμιτζάκη:

Βάσω Αγορατζή

Δαμιανός Αγραβαράς

Αναστασία Γιαλελή

Ελένη Γιάνναρη

Έλλη Διακογιάννη

Εύη Ιωαννίδη

Σοφία Κροκιδά

Σοφία Κωνσταντίνου

Θεοδόσης Λάζαρης

Αναστασία Μπούκα

Ειρήνη Προκοπίου

Γιώργος Στράιντερ

Οι υπόλοιποι συγγραφείς που δεν μπορέσαμε να τους έχουμε κοντά μας δια ζώσης

είναι οι Δήμητρα Γκιντίδου, Πηγή Γρύλλη, Αριστέα Κακουράκη, Βασιλική Τάτση, Βιβή Τσαβαλιά και η Πωλέττα Ψυχογιοπούλου. Οι φωτογραφίες είναι της Κάρμεν Ζωγράφου.

παραγγειλτε το δικο σασ αντιτυπο πατωντας εδω