Μαθήματα θεατρικού αυτοσχεδιασμού και δημιουργικής γραφής μαζί!

Το εργαστήρι

Η Βίκυ Αδάμου (σκηνοθέτης-ηθοποιός) και η Χριστίνα Σαμπανίκου (συγγραφέας-ηθοποιός) από την Life After Death Theatre Company , μετά την μεγάλη επιτυχία του διήμερου σεμιναρίου που πραγματοποίησαν στην Καταπactή με τίτλο ‘Πρόσεχε τα λόγια σου’, παρουσιάζουν ένα νέο εβδομαδιαίο πρωτότυπο μάθημα θεατρικού αυτοσχεδιασμού και δημιουργικής γραφής μαζί! Το αποτέλεσμα της δουλειάς των συμμετεχόντων θα είναι μια νέα ολοκληρωμένη παράσταση μαύρης κωμωδίας που θα παρουσιαστεί στο κοινό σε κάποιο κεντρικό θέατρο της Αθήνας!

Η διαδικασια την παραστασης ξεκιναει από τη πρωτη συναντηση της ομαδας οπου ειναι και η πρωτη της προβα. εμπνευση η καθημερινοτητα και η δημιουργικη τρελα των μελων της.
Γινε ο/η ηρωας/ιδα του εργου που θα δημιουργησουμε μαζι!

Τι συνθέτει μια παράσταση; Ποιά είναι τα συστατικά και τα βήματά προς αυτή; Πώς ενσαρκώνεται μια ιδέα; Πώς χτίζεται ένας ρόλος; Πώς το σώμα οδηγείται στη σκηνή; Σε κάθε πρόβα θα έρθουμε σε επαφή με διάφορα ήδη θεάτρου όπως: Devised, Documentary Theatre, Σωματικό Θέατρο και Θέατρο Λόγου. Με κάθε μία από αυτές τις τεχνικές θα στήσουμε σκηνές που θα συνθέτουν μια παράσταση που θέμα της έχει τη Ζωή και τον Θάνατο και πίσω στη Ζωή.

 “Κάποιοι άγνωστοι μεταξύ τους θα βρεθούν σε έναν χώρο χωρίς δυνατότητα διαφυγής. Μια αναμαλλιασμένη ινφλουένσερ, ένας μυώδης περιπτεράς, ένας δικηγόρος με φούστα και μία ξυπόλητη μαγείρισσα είναι μερικοί από όσους θα βρεθούν με κλειδωμένη την πόρτα εξόδου που θα ανοίξει μόνο αν προσέξουν πολύ τα λόγια τους.” – Βίκυ/Χριστίνα

Το πρόγραμμα του κάθε μαθήματος περιλαμβάνει:
  • Ζέσταμα Κίνησης και Φωνής μέσα από ένα πλούσιο ασκησιολόγιο διάφορων τεχνικών.
  • Οδηγημένο Αυτοσχεδιασμό.
  • Δημιουργική καταγραφή του αυτοσχεδιαστικού υλικού
  • Συνεργασία σε μικρές ομάδες
  • Σύνθεση / Παρουσίαση
  • Κλείσιμο με ασκήσεις χαλάρωσης
info

-Από Τρίτη 8 Νοεμβρίου και κάθε Τρίτη 20:00-22:30

Το μάθημα απευθύνεται σε ενήλικες ανεξαρτήτως εμπειρίας που θέλουν να αυτοσαρκαστούν και να συμμετέχουν στη δημιουργία ενός πρωτότυπου έργου

-Ο κύκλος μαθημάτων ολοκληρώνεται με την παρουσίαση στο κοινό στα τέλη Μαΐου

-Απαραίτητα για το μάθημα είναι τα άνετα ρούχα και παπούτσια

ΒΙΚΥ ΑΔΑΜΟΥ – ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Βίκυ Αδάμου είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Ιδρύτρια της Θεατρικής Ομάδας και της εταιρείας παραγωγής Life after Death Theatre, η οποία εκτός από θεατρικές

παραγωγές, προωθεί το θέατρο ως εργαλείο έρευνας σε κοινότητες. Στο ερευνητικό πλαίσιο της δουλειάς της καθιέρωσε τα Σεμινάρια των τριώνόπου θεωρητικοί, καλλιτέχνες και το κοινό διερευνούν την αφομοίωση των θεωριών περί τέχνης και φιλοσοφίας μέσω της δραματοποίησης.

Είναι, επίσης, συνδημιουργός του χοροθεατρικού δικτύου Κινητήρας όπου και διετέλεσε καλλιτεχνική διευθύντρια ως το 2015. Ως μέλος του Κινητήρα Χοροθέαμα έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις και φεστιβάλς σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σπούδασε Θέατρο στη δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη και Εικαστικές Τέχνες στη σχολή της Ελένης Βακαλό. Έχει παρακολουθήσει σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων Κίνησης, Αυτοσχεδιασμού, Experiential Listening, Devised Theatre, Grotowski Αcting, Clown, Σκηνογραφίας, καθώς και σεμινάρια ψυχοκοινωνικής εκπαίδευσης.

Ασχολείται με το Community theatre από το 2010 και έχει παρουσιάσει πολλές παραστάσεις σε θέατρα και χώρους εντός και εκτός Αττικής. Διδάσκει θέατρο σε μαθητές όλων των ηλικιών ως μόνιμος συνεργάτης για το Νότιο χώρο τέχνης και το Θέατρο των Αλλαγών.

Παραστάσεις: “Το κορίτσι που γίνεται γορίλλας και άλλες ιστορίες ανάρρωσης” – String Theory, “Ανδρόγυνο, μια φάρσα από κουρασμένες λέξεις”– Vault, “Ελεγεία για ένα παράλογο κόσμο” – Our festival, “Λήθη” – Αγγλικανική εκκλησία Αθηνών κ.α.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΜΠΑΝΙΚΟΥ – ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Είναι απόφοιτος της “Δραματικής Σχολής Αθηνών ‘Γ. Θεοδοσιάδης'”. Είναι ηθοποιός, συγγραφέας και συνιδρύτρια της ‘Life After Death Theater Company’.

Έχει εργαστεί ως συγγραφέας και ηθοποιός στι ς παραστάσεις: “Ανδρόγυνο”-Vault Theater Plus, “Η χαμένη παντόφλα του Μανώλη Καρέλη” – Vault/Victoria/Κινητήρας (το έργο κυκλοφορεί από την ΚΑΠΑ εκδοτική), “Γύρισε Πίσω” – Άβατον/θέατρο 104, “Timeline project” – Κινητήρας.

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις παρακάτω σειρές: “Είμαστε στον Αέρα” – ΜEGA 1999, “Στρίβειν δια του Αρραβώνος”ANT1 2000,
“Η Τράπεζα”MEGA 2002, “Ξέχασε με” – ΑLPHA 2004, O Δρόμος” – τηλεταινία/MEGA 2005.

To 2020-2021 την περίοδο της καραντίνας έγραψε και έπαιξε στην διαδικτυακή σειρά «Το Νόμπελ του Μανώλη Καρέλη»