Το #theloveproject2018 – final cut ανήκει πια στο θεατρικό παρελθόν της Καταπactής!

Πρόκειται για τη θεματική που απασχόλησε το εργαστήρι ερασιτεχνικού θεάτρου την περασμένη χρονιά και παρουσιάστηκε σε δύο διήμερα παραστάσεων. 16 και 17 Ιουνίου η Καταπactή μετατράπηκε σε θεατρική σκηνή για να φιλοξενήσει το «Μια όμορφη… Βασίλισσα», ένα έργο σκληρό αλλά και με αρκετές δόσεις μαύρου χιούμορ. Η ιστορία του φωτίζει την προβληματική σχέση μιας μάνας με τη μεσήλικη κόρη της και πως αυτή επιδεινώνεται όταν η κόρη γνωρίζει επιτέλους τον έρωτα. Το έργο παρουσιάστηκε από το νεότερο τμήμα του εργαστηρίου, που ξεκίνησε μαθήματα τον Ιανουάριο του 2018!

23 και 24 Ιουνίου στον πολυχώρο του δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου ανέβηκαν το «Ντέστινυ» και «Ματωμένος Γάμος»  των Δήμου και Lorca αντίστοιχα. Δύο έργα, το ένα σύγχρονο το άλλο κλασσικό πια, που δείχνουν πως ο Έρωτας διαχρονικά αφήνει ανεξίτηλο το σημάδι του στις ψυχές των ανθρώπων.

 

Στο «Ντέστινυ», που παρουσιάστηκε από το τμήμα που ξεκίνησε μαθήματα τον  Οκτώβριο του 17, παρακολουθήσαμε την ιστορία δύο γυναικών, στην αιχμηρή ηλικία των 30 και κάτι, απελπισμένες χωρίς να το ξέρουν, πεισματικά προσηλωμένων στην επιθυμία τους να αυτοπροσδιοριστούν, στην ανάγκη τους να αγαπηθούν. Χωρίς να ξέρουν τον τρόπο. Ένας εραστής με παραπλανητική ταυτότητα δίνει την αφορμή για αυτοσκηνοθεσίες σε μια κωμωδία παρεξηγήσεων χωρίς τέλος, – ή καλύτερα, με ένα τέλος μετέωρο-εισαγωγή σε μια καινούργια μοναξιά.

Ο «Ματωμένος Γάμος», παραστάθηκε από τους παλαιότερους μαθητές του εργαστηρίου μας, κάποιοι εκ των οποίων έκλεισαν την πέμπτη τους χρονιά! Το δράμα του Λόρκα ξεκινά με τον αρραβώνα του νέου και της νέας. Ένα σύννεφο όμως απειλεί την χαρά του γάμου που θα επακολουθήσει. Η νύφη είναι ακόμη ερωτευμένη με τον Leonardo, την οικογένεια του οποίου χωρίζει αίμα με την οικογένεια του γαμπρού. Οι Felix έχουν σκοτώσει τον πατέρα και τον αδελφό του. Την απειλή του αίματος που πλανιέται γύρω από τη γαμήλια ατμόσφαιρα την συλλαμβάνει η μάνα του γαμπρού. Το πρωί του γάμου ο Leonardo επισκέπτεται την νύφη. Όλοι ακολουθούν το δρόμο που χαράζει ο θάνατος.

Οι πάνω από εξακόσιοι θεατές, που καταχειροκρότησαν τους ηθοποιούς και τους συντελεστές, συμμετείχαν πολύ ενεργά και στην κοινωνική δράση της Καταπactής. Έτσι, αντί για εισιτήριο, κάθε θεατής συνεισέφερε τρόφιμα και φάρμακα, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί μια πολύ μεγάλη ποσότητα των δύο ειδών που προφέρθηκαν για την ενίσχυση της «Λέσχης αλληλεγγύης – κοινωνικό φαρμακείο Νέου Κόσμου» και του «Κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου Παλαιού Φαλήρου».